3/2012
Litovel bodovala, Poutník a Vévoda propadli
Publikováno v Pá. 13. dubna 2012 v rubrice NOVINKY

V úterý 10. dubna proběhlo ve známé pražské restauraci První Pivní Tramway třetí základní kolo třetího ročníku První pivní extraligy (PPE). V boji o titul nejlepšího českého ležáku jsou tak známi další semifinalisté.

PPE je iniciativou pivních odborníků a fandů, která si už třetí rok vzala za svůj cíl ochutnat v anonymních degustacích všechny české ležáky, dostupné v běžné obchodní síti. Z jednotlivých kol postupují úspěšná piva do semifinále a nakonec do finále, na základě jehož výsledků PPE každoročně vyhlašuje nejlepší český ležák. První ročník vyhrál Skalák z Rohozce, druhý Zubr premium z Přerova.

Degustace probíhají podle přísných pravidel, degustátoři nevědí, jaké vzorky ochutnávají, všechny se pijí ze stejných sklenic a ve stejné teplotě. Ve třetím kole letošního ročníku nejlépe uspěl ležák z Litovle, který se mimochodem loni ve finále umístil na celkovém druhém místě, takže jeho výsledky asi nejsou žádnou náhodou, discover more here. Spolu s ním postupují do semifinále Lobkowicz, Klášter a Rychtář, který při shodě bodů s Ferdinandem uspěl v tzv. rozpiji, tedy ochutnávací baráži.

Výsledky:

1. Litovel (28 b.)
2. Lobkowicz (29)
3. Klášter (33)
4. – 5. Rychtář (35)
4. – 5. Ferdinand (35)
6. – 7. Záviš (36)
6. – 7. Hubertus (36)
8. Březňák Vyškov (37)
9. Bernard (38)
10. – 11. Vévoda (41)
10. – 11. Poutník (41)

Ladislav Jakl

Zdroj

Napsat komentář