2/2013
Historický postup pro Pilsner Urquell!
Publikováno v Út. 02. dubna 2013 v rubrice NOVINKY

27. března 2013 proběhlo druhé základní kolo letošního ročníku První pivní extraligy, tentokrát v domácím prostředí První pivní tramwaye na Spořilově. Vítězem se stal ležák z Měšťanského pivovaru v Poličce.

O bod za ním skončil loňský finalista z Loun a na bronzovém stupínku se umístil plzeňský Prazdroj. Je to vůbec poprvé, kdy Prazdroj dokázal postoupit ze základního kola, když v předchozích třech ročnících skončil vždy shodně na osmém místě. Poslední postupové místo vybojoval až v rozpiji ležák z Chotěboře a zopakoval tak loňský postup do semifinále. Vzhledem k tomu, že i tento rozpij mezi Chotěboří a Braníkem skončil nerozhodně (4:4), musel rozhodnout až expertní hlas kapitána stolu Jana Šuráně.

V poli poražených skončily ležáky Braník, vratislavický Konrad, Gambrinus, strakonický Dudák, Budvar, Žatec a kácovský Hubertus. Vypadl tak loňský stříbrný ležák Konrad a s ním i semifinalisté z budějovického Budvaru a plzeňského Gambrinu. Souboj byl ale tentokrát velice vyrovnaný. Piva, která se umístila na devátém až desátém místě, dělily od postupové čtvrté příčky pouze čtyři body. Soutěž pokračuje třetím kolem ve středu 10. dubna 2013.

1. Záviš (Měšťanský pivovar v Poličce) 28 bodů

2. Louny (Heineken) 29 bodů

3. Prazdroj (SABMiller) 31 bodů

4. Chotěboř Prémium (pivovar Chotěboř) 32 bodů

5. Braník Ležák (pivovary Staropramen) 32 bodů

6. – 8. Konrad 12° (Pivovar Vratislavice) 35 bodů

6. – 8. Dudák Premium (Měšťanský pivovar Strakonice) 35 bodů

6. – 8. Gambrinus Premium (SABMiller) 35 bodů

9. -10. Budvar (Budějovický Budvar) 36 bodů

9. -10. Žatec Premium (Žatecký pivovar) 36 bodů

11. Premium 12° (Hubertus, Pivovar Kácov) 43 bodů

Napsat komentář