5/2014
Semifinále ročníku 2014 uzavřeno! Jasným šampiónem kola byl Platan a pivonošky PPE slavily rekord.
Publikováno v Út. 22. července 2014 v rubrice NOVINKY

logo_ppeZávěrečné, 5. kolo základní části soutěže proběhlo 20. května 2014 v První pivní tramwayi. Hned na počátku je třeba říct, že toto kolo přineslo jeden významný rekord – ten slavily dámy, zabezpečující již téměř dva roky průběh každého kola PPE, Markétka a Zuzka.

Soustavně, kolo za kolem se jim totiž daří zkracovat čas potřebný k otevření a rozlití každého z jedenácti (resp. deseti) vzorků do osmi degustačních skleniček a jejich následný roznos. V tomto kole zaznamenaly historicky nejlepší čas, potřebný k dokončení tohoto nelehkého úkolu, který byl 7:57! Zkuste si to někdo, sláva jim!

Co se týče pátého kola, bylo bez dramat a rozpijů. Čtyři postupující (Platan, Radegast, Krušovice a Dačice) měly mezi sebou poměrně vyrovnané odstupy 3-4 bodů. Tlačenice nastala od 5. Místa, kde mezi pátým Konrádem a devátým Pardálem byl odstup pouhých dvou bodů. V zásadě panovala i shoda mezi degustátory, kdy zásadní rozpory mezi jednotlivými hodnoceními byly zaznamenány pouze u posledního Francinova ležáku, který polovina porotců „odstřelila, zatímco druhé polovině se jevil jako průměrný a u Konráda, Ježka a Dačic, kde se jednalo spíše o individuální excesivní hodnocení než o rozpolcenost. Ostatní vzorky byly hodnoceny velmi podobně, kdy nejvyrovnanější hodnocení dostal první Platan a desátý Herold.

Celkové výsledky 5. kola:
  1. Platan 11 Pivovar Protivín 27 b.
  2. Radegast Premium SABMiller 31 b.
  3. Krušovice 12 Heineken 34 b.
  4. Dačický Ležák světlý Heineken 37 b.
  5. Konrad 12 Pivovar Konrad Vratislavice 39 b.
  6. Ježek 11 Pivovar Jihlava 40 b.
  7.-9. Chodovar Premium Rodinný pivovar v Chodové Plané 41 b.
  7.-9. Regent Premium Pivovar Regent, Třeboň 41 b.
  7.-9. Pardál Echt Budějovický Budvar 41 b.
10. Herold Světlý ležák Pivovar Herold, Březnice 45 b.
11. Francinův ležák Pivovar Nymburk 46 b.

Kompletní soupiska ležáků, postupujících do semifinálových bojů bude předmětem tohoto samostatného článku.

Napsat komentář